Jabolčno-orehova torta
Sestavine:
Sestavine za biskvit:
- 150 g moke
- 200 g mletih orehov
- 100 g sladkorja
- 3 jajca
- 200 ml mleka
- 1 vanilin sladkor
- 1 pecilni prašek
- 3 jabolka
Sestavine za kremo:
- 250 g kisle smetane
- 30 g sladkorja
Sestavine za ganache:
- 150 g čokolade
- 150 ml sladke smetane
Priprava:
Premer tortnega modela: 24 cm
Priprava biskvita
Jajcem dodamo sladkor in vanilin sladkor in jih penasto stepemo. Dodamo orehovo olje in mlekom ter dobro premešamo. Masi dodamo nato še moko, orehe in pecilni prašek. Na koncu masi ročno z lopatko primešamo še naribana jabolka.
Maso vlijemo v model, obložen s papirjem za peko in biskvit pečem 35 minut na 180⁰C.
Priprava kreme
Kisli smetani dodamo sladkor, dobro premešamo in krema je pripravljena.
Priprava čokoladnega ganache-a
Sladko smetano segrejemo in v njej raztopimo čokolado.
Zaključek
Ohlajen biskvit prerežemo čez polovico in spodnjo polovico biskvita premažemo s kremo iz kisle smetane. Čez položimo drugo polovico biskvita in po vrhu polijemo ohlajen čokoladni ganache.
Tortico čez noč pustim počivati na hladnem.
Dober tek.
Recept je pripravila: @leina_kuhinja