Gobova rižota

1:00
2

Sestavine:

 

  • 250 g mešanih zamrznjenih gob
  • 1 manjša čebula
  • 70 ml belega vina
  • 350 ml goveje juhe/goveje jušne osnove
  • 2 stroka česna
  • 200 g riža
  • 20 g masla
  • sol po okusu

Priprava:

Čebulo na drobno nasekljamo in jo popražimo na GEA BIO ekstra deviškem oljčnem olju. Ko čebula postekleni, ji dodamo na drobno nasekljan česen in vse skupaj pražimo približno 2 minuti.
Primešamo gobe in še vse skupaj pražimo 5 minut. 

Nato dodamo riž in zalijemo z belim vinom ter govejo juho oziroma govejo jušno osnovo. 

Rižoto kuhamo dobrih 15 minut, oziroma tako dolgo, kot piše na embalaži riža. 

Na koncu primešamo še košček masla in solim po okusu.

Maslo poskrbi za res kremasto strukturo in odličen okus rižote. 

Dober tek!

Recept je z nami delila @leina_kuhinja