Proteinske bučne žemljice

2:00
9

Sestavine:

  • 500 g pšenične moke
  • 250 ml mleka
  • 1 jajce
  • 20 g sladkorja + 1 jž sladkorja (za kvasec)
  • 1 kocka kvasa
  • 1 čž soli

 

Ostale sestavine:


Priprava:

Najprej pripravimo kvasec – kvas nadrobimo v 100 ml toplega mleka, dodamo eno jedilno žlico sladkorja, premešamo in pustimo kvasec počivati 10 minut, da se aktivira.

Moko presejemo in ji dodamo GEA BIO bučno moko / proteine, nasekljana GEA BIO bučna semena, sladkor in sol.  Vse skupaj premešamo in na sredini naredim jamico, v katero dodamo jajce, GEA BIO Štajersko prekmursko bučno olje, 150 ml toplega mleka in pripravljen kvasec.

Testo z električnim mešalnikom gnetemo približno 10 minut. Testo oblikujemo v hlebček, ki ga prestavimo v večjo pomokano posodo in ga pokritega na toplem pustimo vzhajati eno uro.

Po eni uri testo razvaljamo na 1,5 cm debeline in s pomočjo kozarca izrežemo kroge. S palcem na sredini vsakega kroga naredimo luknjo, ki jo rahlo raztegnem.

Žemljice razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko ter pokrite pustimo vzhajati še 40 minut.

Vzhajane žemljice premažemo z razžvrkljanim jajcem in jih posujemo z GEA BIO bučnimi semeni ter naribanim sirom.

Žemljice pečemo 20 minut na 190 ⁰C (z ventilacijo).

Dober tek!

 

Recept je z nami delila Lea Svetlin @leina_kuhinja