Kvašeni sirovi polžki s tartufato
Sestavine:
- 400 g moke + 1 jž (za kvasec)
- 20 g kvasa
- 1 jž sladkorja
- 1 čž soli
- 1 čž jabolčnega kisa
- 150 ml tople vode
- 80 ml toplega mleka
- 130 g sira
- 50 g parmezana + 20 g za posip
- 3-4 čž tartufate
- 40 g masla + 1 jž za premaz pekača
- GEA BIO sezamova semena (za posip)
Priprava:
Najprej pripravimo kvasec – v toplo vodo nadrobimo kvas, dodamo 1 jedilno žlico sladkorja in eno jedilno žlico moke, dobro premešamo in pokrito pustimo počivati 10 minut.
Moko presejemo, na sredini naredimo jamico in vanjo dodamo GEA oljčno olje z okusom tartufov, toplo mleko, jabolčni kis, sol in pripravljen kvasec.
Testo z električnim mešalnikom gnetemo približno 10 minut. Pregneteno testo oblikujemo v hlebček in ga prestavimo v pomokano posodo. Pokritega na toplem pustimo vzhajati eno uro.
Vzhajano testo na pomokani površini razvaljamo v pravokotnik. Premažemo ga s stopljenim maslom, dodamo tartufato in čez potresemo mešanico naribanega (poljubnega) sira in parmezana. Testo zvijemo v zavitek in ga (zavitek) narežemo na kolobarčke, tako da dobimo polžke. Polžke zložimo v pekač in pokrite pustimo na toplem počivati 30 minut.
Po 30 minutah vzhajanja so polžki pripravljeni za peko. Pred peko po vrhu polžkov potresem še malo naribanega parmezana in GEA BIO sezamova semena.
Polžke pečemo 30 minut na 180°C.
Dober tek!
Recept je z nami delila Leina kuhinja