Hrenovke v testu

1:40
8

Sestavine:

 

Sestavine za testo:

  • 500 g moke tipa “0”
  • 1 jajce
  • 70 g masla
  • 1 zavitek suhega kvasa
  • 100 ml toplega mleka 
  • 100 ml tople vode
  • 1 čž jabolčnega kisa
  • sol po okusu

 

Sestavine za omako:

  • 2 jž GEA majoneze 
  • 1 jž kečapa
  • 1 čž gorčice

 

Ostale sestavine:

  • 8 piščančjih hrenovk
  • 1 jajce (za premaz)
  • GEA BIO sezamova semena (za posip)

Priprava:

Moki dodamo suhi kvas in sol. Vse skupaj dobro premešamo in na sredini naredimo jamico, v katero dodamo jajce, maslo, toplo mlekoo in vodo ter jabolčni kis. Testo z električnim mešalnikom gnetemo približno 10 minut. Testo oblikujemo v hlebček, ki ga prestavimo v pomokano posodo in ga pokritega na toplem pustim vzhajati eno uro.

Medtem  pripravimo preprosto omako; skupaj zmešamo GEA majonezo, kečap in gorčico.

Po eni uri vzhajano testo razvaljamo v pravokotnik, tega pa razrežemo na 8 manjših, enakih pravokotnikov. Vsak pravokotnik po sredini namažemo s pripravljeno omako, po vrhu pa položimo hrenovko, ki jo ovijemo v testo. 

Hrenovke v testu po vrhu nekajkrat zarežemo, jih premažemo z razžvrkljanim jajcem in potresemo z GEA BIO sezamovimi semeni.
Pečemo jih 25 minut na 180°C. 

Dober tek!

Recept je z nami delila @leina_kuhinja