Hokaido njoki v omaki s slanino in mlado špinačo

1:00
2

Sestavine:

  • 250 g pireja hokaido buče
  •  300 g bele pšenične moke
  • 1 jajce
  • 1 čž soli

Sestavine za omako:


Priprava:

PRIPRAVA NJOKOV

Hokaido bučo olupimo, jo narežemo na koščke in jo skuhamo do mehkega. Kuhani buči odlijemo vodo in še vročo dobro pretlačimo ter pustimo, da se bučni pire ohladi.

Moki dodamo ohlajen bučni pire, GEA Štajersko prekmursko bučno olje, jajce in sol, in vse skupaj dobro pregnetemo, da dobimo lepo testo. 

Iz testa oblikujemo njoke poljubne velikosti. 

V večji posodi zavremo slano vodo in njoke zložimo v posodo. Njoki so kuhani, ko priplavajo na površje.

PRIPRAVA OMAKE

Slanino popečemo na GEA ekstra deviškem oljčnem olju in ji dodamo na rezine narezan česen ter popražimo samo toliko, da česen zadiši. Nato dodamo sladko smetano, paradižnikov koncentrat ter solimo in popramo po okusu. Omako na hitro pokuhamo in ji primešamo kuhane njoke. Dobro premešamo in dodamo nariban parmezan, mlado špinačo in eno zajemalko vode, v kateri so se kuhali njoki. Vse skupaj kuhamo še kakšno minutko in jed je pripravjena.

Po jedi še potrosimo GEA BIO bučna semena.

Dober tek!

Recept je z nami delila @leina_kuhinja