Odprta lazanja z govejim filejem in kavo

0:30
4

Sestavine:

  • ena čebula
  • strok česna
  • ena zelena paprika
  • ena rumena paprika
  • 400 g govejega fileja
  • 250 g pelatov
  • 250 g rdečega fižola
  • 1 dl črne kave
  • sol
  • črni poper
  • 4 žličke kisle smetane
  • 8 listov testa za lazanje
  • ocvrta rukola za okras

Priprava:

  1. V večjo ponev damo ekstra sončnično olje, na drobno narezano čebulo in česen ter ju dobro prepražimo. Priložimo na kocke narezano papriko in na majhne kocke narezan goveji file. Vse skupaj pražimo, da dobi meso temno barvo. Dodamo sesekljane pelate, rdeči fižol in kavo ter kuhamo 15 minut, da se sestavine dobro povežejo. Po potrebi jed solimo in popramo. Na koncu dodamo še kislo smetano.
  2. Liste lazanje skuhamo v slani vodi in jih dobro odcedimo. Na vsak krožnik položimo list lazanje, ga obložimo s pripravljenim nadevom in pokrijemo z drugim listom lazanje. Jed okrasimo z ocvrto rukolo.

..
Dober tek.