Pečena buča z omako iz grškega jogurta
Sestavine:
GEA ekstra sončnično olje
GEA BIO semena (sončnična, bučna)
GEA BIO ekstra deviško oljčno olje
Sestavine za bučo:
1 buča maslenka (lahko tudi druga)
1 žlička timijana
GEA ekstra sončnično olje
GEA BIO semena (sončnična, bučna)
kostanjev pire po želji
sol
Sestavine za omako:
cca 400 g grškega jogurta
GEA BIO ekstra deviško oljčno olje
2 stroka česna
sok 1/2 limone
1 žlička medu
1/2 žličke soli poper
Priprava:
Bučo olupimo, narežemo na kocke, začinimo in spečemo. Pečemo jo približno 20 minut pri 200 stopinjah Celzija. Večje bodo kocke, dlje časa se bo buča pekla.
Za omako stremo česen in ga s preostalimi sestavinami dobro premešamo. Omako ohladimo.
Pečeno bučo razporedimo po hladni omaki. Postrežemo s semeni ali potresemo s kostanjevim pirejem.
Dober tek!
Recept je nastal v sodelovanju z 220stopinjpoševno.