Jajčevci v omaki iz paprike
Sestavine:
- 6 jedilnih žlic CEKIN rastlinskega olja
- 2 jajčevca (skupaj pribl. 60 dag)
- malo soli
- česnov strok
- pol šopka peteršilja
- 8–10 jedilnih žlic zelenjavne juhe (instant)
- 3–4 jedilne žlice kisa
- malo belega popra
- ščepec sladkorja
- 2 majhni papriki (različne barve)
- 2–3 jedilne žlice moke
- malo rukvice ali glavnate solate
Priprava:
Jajčevca narežemo na centimeter debele rezine, solimo in pustimo nekaj časa. Česen in peteršilj drobno sesekljamo, papriko pa narežemo na zelo drobne kocke. Za omako zmešamo česen in peteršilj z zelenjavno juho, kisom, soljo, poprom in sladkorjem, stepemo z dvema žlicama CEKIN rastlinskega olja ter vmešamo kocke paprike.
Rezine jajčevca osušimo in začinimo s poprom; povaljamo jih v moki, nato pa moko nekoliko otresemo. V primerni ponvi močno segrejemo CEKIN rastlinsko olje (vsako porcijo pečemo na štirih žlicah olja). Rezine spečemo na vsaki strani do zlatorjave barve in odcedimo na servieti. Rukvico ali glavnato solato serviramo s pečenimi rezinami jajčevca; prelijemo s pripravljeno omako in po nekaj minutah ponudimo.
Dober tek.