Bučna juha s krompirjem
Sestavine:
- 2 žlici GEA Štajersko prekmurskega bučnega olja
- 60 dag bučk
- 20 dag krompirja
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 l vode ali jušne osnove
- 1 dl sladke smetane
- 2 žlici gorčice
- sok 1 limone
- sol, poper, peteršilj
Priprava:
Čebulo drobno sesekljamo. Bučke in krompir poljubno narežemo. Na olju prepražimo čebulo, dodamo strok ali dva česna, bučke in krompir ter dobro spražimo. Prilijemo vodo ali juho in kuhamo do mehkega. Juho pretlačimo. Vmešamo sladko smetano, začinimo s soljo, gorčico, poprom in limoninim sokom. V juho vlijemo še nekaj kapljic GEA Štajersko prekmurskega bučnega olja. Juho okrasimo še z listi koprca.
Dober tek.