GEA Special ekstra deviško oljčno olje Slovenija

Oljčno olje višje kategorije, pridobljeno neposredno iz oljk in zgolj z mehanskimi postopki.

GEA Special ekstra deviško oljčno olje Slovenija

Oljčno olje višje kategorije, pridobljeno neposredno iz oljk in zgolj z mehanskimi postopki.

Sestavine

100 % ekstra deviško oljčno olje

Značilnosti
  • ekstra deviško oljčno olje pridelano iz izbranih avtohtonih sort, zasajenih v oljčnikih Slovenske Istre, kjer se prepletata blago mediteransko podnebje in skrbno obdelana tla
  • oljke so ročno obrane v času optimalne zrelosti ter takoj hladno stiskane, kar ohranja naravne danosti in visoko biološko vrednost.
  • popolna sledljivost – od drevesa do steklenice zagotavlja pristnost in vrhunsko kakovost.
  • olje ima bogato sadno aromo, harmonično svežino in elegantno pikantnostjo, ki očara še tako zahtevnega gurmana
  • visoka oksidacijska in termična stabilnost
  • visoka vsebnost enkrat nenasičenih maščob
  • naravni vir vitamina E, ki ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom

Z izbiro tega olja ne podarite le izjemnega okusa, temveč tudi zgodbo slovenskih oljkarjev, prepleteno z lokalno tradicijo in predanostjo.

Uživanje olja ne more nadomestiti raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.

Hranilne vrednosti
Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 3700 kJ/ 900 kcal
Maščobe 100 g
od tega:
- nasičene maščobe 16 g
- enkrat nenasičene maščobe 77 g
- večkrat nenasičene maščobe 7 g
Ogljikovi hidrati 0 g
- od tega sladkorji 0 g
Beljakovine 0 g
Sol 0 g
Vitamin E 15 mg – 125 % PDV 2)
1)Priporočeni vnosi za povprečno odraslo osebo (8400 kJ/2000 kcal)
2)Priporočeni dnevni vnos
Uporaba in hramba

Priporočamo ga za pripravo solat, testenin, rižot in mediteranskih jedi, pa tudi za kuhanje, dušenje in pečenje.

Olje hranite v zaprti steklenici, v temnem in hladnem prostoru. Pri nižjih temperaturah postane olje motno in gosto, kar pa ne vpliva na njegovo kakovost.

Poreklo

Slovenija

Pakiranje

250 ml in 100 ml

Podobni izdelki

ZANIMIVOSTI

ALI STE VEDELI?

  • Oljčno olje je lahko prebavljivo

    Oljčno olje je lahko prebavljivo, pospešuje izločanje želodčnih sokov in omogoča boljšo absorpcijo vitaminov, zlasti vitamina E.

  • Oljčno olje - Homer

    Oljčno olje je zaradi visoke biološke vrednosti že Homer imenoval »tekoče zlato«.

  • Senzorične značilnosti oljčnih olj

    Senzorične značilnosti so poleg kemijskih analiz odločilni kriterij za potrditev kakovosti in kategorije oljčnega olja. Deviško olje je edino olje, pri katerem je kakovostna razvrstitev odvisna od senzorične ocene.

    Izrazitost posamezne značilnosti je odvisna od vrste oljk, področja pridelave, letine, vremenskih razmer, …

  • Vrste oljčnih olj

    Oljčna olja se glede na vrsto tehnološkega postopka in kakovostne parametre razvrščajo v kategorije in podkategorije:

    1. Deviška oljčna olja
    ….1.1. Ekstra deviško oljčno olje
    ….1.2. Deviško oljčno olje
    ….1.3. Lampante oljčno olje (svetilno olje)
    2. Rafinirano oljčno olje
    3. Mešanica rafiniranega in deviškega oljčnega olja
    4. Olje iz oljčnih tropin

˂
˃