Azijska kokošja juha

1:00
4

Sestavine:

  • 2 kosa kokošjih prsi s kostmi (pribl. 75 dag)
  • sol in beli poper
  • srednje debela čebula
  • pol šopka drobnjaka
  • košček ingverja (pribl. 3 dag)
  • 2 jedilni žlici sojine omake
  • 2–3 korenčki (20 dag)
  • 1 rdeča paprika, šopek mlade čebule
  • 5 dag riževih rezancev
  • 15 dag zamrznjenega graha
  • pribl. 3 jedilne žlice suhega šerija

Priprava:

Meso, na kocke narezano čebulo in ingver ter žlico sojine omake kuhamo v 1,5 l vode na blagem ognju približno pol ure. Korenček ostrgamo in narežemo na rezine. Papriko in mlado čebulo očistimo, operemo in narežemo na kose. Drobnjak operemo in narežemo na kolobarčke.

V loncu močno segrejemo ZVEZDA rastlinsko olje; korenček in papriko zarumenimo. Juho precedimo, jo zlijemo v lonec in zavremo. Riževe rezance razlomimo na majhne kose; z grahom in mlado čebulo jih damo v juho in kuhamo približno pet minut. Z mesa odstranimo kožo in ga ločimo od kosti. Narežemo ga na kose in v juhi močno segrejemo. Jed začinimo s šerijem, z žlico sojine omake in s poprom ter potresemo z drobnjakom.

Dober tek.