Azijska kokošja juha
Sestavine:
- 2 jedilni žlici ZVEZDA rastlinskega olja
- 2 kosa kokošjih prsi s kostmi (pribl. 75 dag)
- sol in beli poper
- srednje debela čebula
- pol šopka drobnjaka
- košček ingverja (pribl. 3 dag)
- 2 jedilni žlici sojine omake
- 2–3 korenčki (20 dag)
- 1 rdeča paprika, šopek mlade čebule
- 5 dag riževih rezancev
- 15 dag zamrznjenega graha
- pribl. 3 jedilne žlice suhega šerija
Priprava:
Meso, na kocke narezano čebulo in ingver ter žlico sojine omake kuhamo v 1,5 l vode na blagem ognju približno pol ure. Korenček ostrgamo in narežemo na rezine. Papriko in mlado čebulo očistimo, operemo in narežemo na kose. Drobnjak operemo in narežemo na kolobarčke.
V loncu močno segrejemo ZVEZDA rastlinsko olje; korenček in papriko zarumenimo. Juho precedimo, jo zlijemo v lonec in zavremo. Riževe rezance razlomimo na majhne kose; z grahom in mlado čebulo jih damo v juho in kuhamo približno pet minut. Z mesa odstranimo kožo in ga ločimo od kosti. Narežemo ga na kose in v juhi močno segrejemo. Jed začinimo s šerijem, z žlico sojine omake in s poprom ter potresemo z drobnjakom.
Dober tek.