GEA BIO marelično olje

jedilno hladno stiskano

SI-EKO 003
Kmetijstvo EU

EKO certifikat je uradni dokument, ki ga izda certifikacijski organ, s katerim potrjuje skladnost pridelave, predelave, pakiranja, skladiščenja in transporta ekoloških pridelkov, živil in krmil, z veljavnimi predpisi za ekološko kmetijstvo.

Delovni postopki EKO proizvodov se izvajajo ločeno in nadzorovano, da se prepreči morebitna kontaminacija z neekološkimi živili. Vodijo se ustrezne evidence, s katerimi dokazujemo usklajenost med nabavljenimi in uporabljenimi EKO surovinami in končnimi proizvodi. EKO certifikat dokazuje, da so olja proizvedena iz najkakovostnejših, ekološko pridelanih plodov in semen, kar potrjujejo tudi ustrezni certifikati naših dobaviteljev.

GEA BIO marelično olje

jedilno hladno stiskano

Pakiranje

Izberite ustrezno pakiranje in dodajte izdelek v košarico.

Počisti
Sestavine

100 % jedilno hladno stiskano marelično olje iz jedrc mareličnih koščic,  iz ekološke pridelave

 

Značilnosti
  • pridobljeno s hladnim stiskanjem sladkih jedrc mareličnih koščic (Prunus armeniaca)
  • svetle do temno rumene barve
  • blag vonj in okus
  • visoka vsebnost enkrat nenasičenih maščob
    Nadomestitev nasičenih maščob z nenasičenimi maščobami v prehrani prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi.
Hranilne vrednosti
Povprečna hranilna vrednost na 100 ml
Energijska vrednost 3700 kJ/ 900 kcal
Maščobe 91 g
od tega:
- nasičene maščobe 6 g
- enkrat nenasičene maščobe 64 g
- večkrat nenasičene maščobe 22 g
Ogljikovi hidrati 0 g
- od tega sladkorji 0 g
Beljakovine 0 g
Sol 0 g
Uporaba in hramba

GEA BIO marelično olje priporočamo pri pripravi sladic in likerjev ter kot dodatek rižotam, testeninam in zelenjavi. Ni primerno za segrevanje.

Marelično olje se lahko uporablja za nego suhe, razdražene, zrele kože. Primerno je tudi  za nego nežne, občutljive otroške kože.

Učinkovito neguje lase – krepi konice las ter jim daje lesk.

Olje hranite v zaprti steklenici, v temnem in hladnem prostoru. Po odprtju olje hranite v hladilniku.

Označbe, nagrade, priznanja
SI-EKO 003
Kmetijstvo EU

EKO certifikat je uradni dokument, ki ga izda certifikacijski organ, s katerim potrjuje skladnost pridelave, predelave, pakiranja, skladiščenja in transporta ekoloških pridelkov, živil in krmil, z veljavnimi predpisi za ekološko kmetijstvo.

Delovni postopki EKO proizvodov se izvajajo ločeno in nadzorovano, da se prepreči morebitna kontaminacija z neekološkimi živili. Vodijo se ustrezne evidence, s katerimi dokazujemo usklajenost med nabavljenimi in uporabljenimi EKO surovinami in končnimi proizvodi. EKO certifikat dokazuje, da so olja proizvedena iz najkakovostnejših, ekološko pridelanih plodov in semen, kar potrjujejo tudi ustrezni certifikati naših dobaviteljev.

ZANIMIVOSTI

ALI STE VEDELI?

  • Oljčno olje je lahko prebavljivo

    Oljčno olje je lahko prebavljivo, pospešuje izločanje želodčnih sokov in omogoča boljšo absorpcijo vitaminov, zlasti vitamina E.

  • Oljčno olje - Homer

    Oljčno olje je zaradi visoke biološke vrednosti že Homer imenoval »tekoče zlato«.

  • Senzorične značilnosti oljčnih olj

    Senzorične značilnosti so poleg kemijskih analiz odločilni kriterij za potrditev kakovosti in kategorije oljčnega olja. Deviško olje je edino olje, pri katerem je kakovostna razvrstitev odvisna od senzorične ocene.

    Izrazitost posamezne značilnosti je odvisna od vrste oljk, področja pridelave, letine, vremenskih razmer, …

  • Vrste oljčnih olj

    Oljčna olja se glede na vrsto tehnološkega postopka in kakovostne parametre razvrščajo v kategorije in podkategorije:

    1. Deviška oljčna olja
    ….1.1. Ekstra deviško oljčno olje
    ….1.2. Deviško oljčno olje
    ….1.3. Lampante oljčno olje (svetilno olje)
    2. Rafinirano oljčno olje
    3. Mešanica rafiniranega in deviškega oljčnega olja
    4. Olje iz oljčnih tropin

˂
˃