GEA oljčno olje

Mešanica rafiniranega oljčnega olja in ekstra deviškega oljčnega olja. Olje, ki vsebuje zgolj rafinirana oljčna olja in olja pridobljena neposredno iz oljk.

Visoka vsebnost enkrat nenasičenih maščob

Znak varovalnih živil označuje živila, ki so po merilih Svetovne zdravstvene organizacije koristna za človekovo zdravje.
Taka živila zdravje ohranjajo in krepijo, zato naj bi jim ljudje pri nakupovanju dajali prednost pred drugimi prehranskimi izdelki.
V Sloveniji znak varovalnega živila podeljuje Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije.

GEA oljčno olje

Mešanica rafiniranega oljčnega olja in ekstra deviškega oljčnega olja. Olje, ki vsebuje zgolj rafinirana oljčna olja in olja pridobljena neposredno iz oljk.

Pakiranje

Izberite ustrezno pakiranje in dodajte izdelek v košarico.

Počisti
Sestavine

80 % jedilno rafinirano oljčno olje
20 % ekstra deviško oljčno olje

Značilnosti
  • iz najboljših, na vročem mediteranskem soncu in vetru, naravno pridelanih oljk
  • blag okus po oljkah
  • visoka oksidacijska in termična stabilnost
  • ugodna sestava maščobnih kislin
  • visoka vsebnost enkrat nenasičenih maščob
  • naravni vir vitamina E, ki ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom

Uživanje olja ne more nadomestiti raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.

Hranilne vrednosti
Povprečna hranilna vrednost na 100 g na porcijo (15 g) % PV 1)
Energijska vrednost 3700 kJ/ 900 kcal 555 kJ/ 135 kcal 7 %
Maščobe 100 g 15 g 21 %
od tega:
- nasičene maščobe 15 g 2,3 g 12 %
- enkrat nenasičene maščobe 76 g 11,4 g
- večkrat nenasičene maščobe 9 g 1,3 g
Ogljikovi hidrati 0 g 0 g 0 %
- od tega sladkorji 0 g 0 g 0 %
Beljakovine 0 g 0 g 0 %
Sol 0 g 0 g 0 %
Vitamin E 20 mg – 167 % PDV 2) 3 mg – 25 % PDV 2)
1)Priporočeni vnosi za povprečno odraslo osebo (8400 kJ/2000 kcal)
2)Priporočeni dnevni vnos
Uporaba in hramba

Oljčno olje je primerno za kuhanje, dušenje,  pečenje, cvrenje, pripravo vseh vrst solat, marinad, prelivov, …

Olje hranite v zaprti stekelnici, v temnem in hladnem prostoru.

Označbe, nagrade, priznanja
Visoka vsebnost enkrat nenasičenih maščob

Znak varovalnih živil označuje živila, ki so po merilih Svetovne zdravstvene organizacije koristna za človekovo zdravje.
Taka živila zdravje ohranjajo in krepijo, zato naj bi jim ljudje pri nakupovanju dajali prednost pred drugimi prehranskimi izdelki.
V Sloveniji znak varovalnega živila podeljuje Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije.

Podobni izdelki

ZANIMIVOSTI

ALI STE VEDELI?

  • Oljčno olje je lahko prebavljivo

    Oljčno olje je lahko prebavljivo, pospešuje izločanje želodčnih sokov in omogoča boljšo absorpcijo vitaminov, zlasti vitamina E.

  • Oljčno olje - Homer

    Oljčno olje je zaradi visoke biološke vrednosti že Homer imenoval »tekoče zlato«.

  • Senzorične značilnosti oljčnih olj

    Senzorične značilnosti so poleg kemijskih analiz odločilni kriterij za potrditev kakovosti in kategorije oljčnega olja. Deviško olje je edino olje, pri katerem je kakovostna razvrstitev odvisna od senzorične ocene.

    Izrazitost posamezne značilnosti je odvisna od vrste oljk, področja pridelave, letine, vremenskih razmer, …

  • Vrste oljčnih olj

    Oljčna olja se glede na vrsto tehnološkega postopka in kakovostne parametre razvrščajo v kategorije in podkategorije:

    1. Deviška oljčna olja
    ….1.1. Ekstra deviško oljčno olje
    ….1.2. Deviško oljčno olje
    ….1.3. Lampante oljčno olje (svetilno olje)
    2. Rafinirano oljčno olje
    3. Mešanica rafiniranega in deviškega oljčnega olja
    4. Olje iz oljčnih tropin

˂
˃