GEA oljčno olje
Mešanica rafiniranega oljčnega olja in ekstra deviškega oljčnega olja. Olje, ki vsebuje zgolj rafinirana oljčna olja in olja pridobljena neposredno iz oljk.
Znak varovalnih živil označuje živila, ki so po merilih Svetovne zdravstvene organizacije koristna za človekovo zdravje.
Taka živila zdravje ohranjajo in krepijo, zato naj bi jim ljudje pri nakupovanju dajali prednost pred drugimi prehranskimi izdelki.
V Sloveniji znak varovalnega živila podeljuje Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije.
GEA oljčno olje
Mešanica rafiniranega oljčnega olja in ekstra deviškega oljčnega olja. Olje, ki vsebuje zgolj rafinirana oljčna olja in olja pridobljena neposredno iz oljk.
Pakiranje
Izberite ustrezno pakiranje in dodajte izdelek v košarico.
Sestavine
80 % jedilno rafinirano oljčno olje
20 % ekstra deviško oljčno olje
Značilnosti
- iz najboljših, na vročem mediteranskem soncu in vetru, naravno pridelanih oljk
- blag okus po oljkah
- visoka oksidacijska in termična stabilnost
- ugodna sestava maščobnih kislin
- visoka vsebnost enkrat nenasičenih maščob
- naravni vir vitamina E, ki ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom
Uživanje olja ne more nadomestiti raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.
Hranilne vrednosti
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g | na porcijo (15 g) | % PV 1) |
---|---|---|---|
Energijska vrednost | 3700 kJ/ 900 kcal | 555 kJ/ 135 kcal | 7 % |
Maščobe | 100 g | 15 g | 21 % |
od tega: | |||
- nasičene maščobe | 15 g | 2,3 g | 12 % |
- enkrat nenasičene maščobe | 76 g | 11,4 g | |
- večkrat nenasičene maščobe | 9 g | 1,3 g | |
Ogljikovi hidrati | 0 g | 0 g | 0 % |
- od tega sladkorji | 0 g | 0 g | 0 % |
Beljakovine | 0 g | 0 g | 0 % |
Sol | 0 g | 0 g | 0 % |
Vitamin E | 20 mg – 167 % PDV 2) | 3 mg – 25 % PDV 2) |
2)Priporočeni dnevni vnos
Uporaba in hramba
Oljčno olje je primerno za kuhanje, dušenje, pečenje, cvrenje, pripravo vseh vrst solat, marinad, prelivov, …
Olje hranite v zaprti stekelnici, v temnem in hladnem prostoru.
Označbe, nagrade, priznanja
Znak varovalnih živil označuje živila, ki so po merilih Svetovne zdravstvene organizacije koristna za človekovo zdravje.
Taka živila zdravje ohranjajo in krepijo, zato naj bi jim ljudje pri nakupovanju dajali prednost pred drugimi prehranskimi izdelki.
V Sloveniji znak varovalnega živila podeljuje Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije.