GEA tatarska omaka
GEA tatarska omaka
Pakiranje
Sestavine
majoneza (sončnično olje (76%), voda, pasterizirani jajčni rumenjaki (6%), alkoholni kis, gorčica (voda, gorčično seme, alkoholni kis, jodirana sol, vinski kis, sladkor, začimbe, naravna aroma barvilo riboflavin), sladkor, jedilna sol, modificiran krompirjev škrob, stabilizatorji (ksantan gumi, natrijev alginat, natrijev karbonat), kislini (mlečna kislina, citronska kislina), konzervans kalijev sorbat), kisle kumarice (5,5%), čebulice (vsebujejo kalijev metabisulfit), kapre, peteršilj.
Značilnosti
- najbolj znana omaka na osnovi majoneze z dodanimi začimbami (kumarice, čebulica, kapre in peteršilj)
- izdelana iz sončničnega olja lastne proizvodnje
- edinstven okus je prilagojen okusu slovenskih potrošnikov
Hranilne vrednosti
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g |
---|---|
Energijska vrednost | 2695 kJ/ 655 kcal |
Maščobe | 70,8 g |
- od tega nasičene maščobe | 8,6 g |
Ogljikovi hidrati | 3,4 g |
- od tega sladkorji | 2,9 g |
Prehranske vlaknine | < 1,0 g |
Beljakovine | 1,0 g |
Sol | 0,98 g |
Uporaba in hramba
Uporabljamo jo kot prilogo vsem vrstam ocvrtih jedi (ribe, lignji, kroketi, …), jedem z žara, morskim sadežem, sirom in kuhani zelenjavi.
Priporočamo jo kot dodatek solatam in namaz za sendviče.
Hraniti pri temperaturi od +5 do + 15 °C. Po odprtju hraniti v hladilniku.