GEA VEGANSKA tatarska omaka
TATARSKA OMAKA BREZ JAJC
GEA VEGANSKA tatarska omaka
TATARSKA OMAKA BREZ JAJC
Pakiranje
Sestavine
majoneza brez jajc (sončnično olje (55 %), voda, sladkor, alkoholni kis, gorčica (voda, gorčično seme, alkoholni kis, jodirana sol, vinski kis, sladkor, začimbe, naravna aroma, barvilo: riboflavin), stabilizator (modificiran škrob , guar gumi, ksantan gumi), jodirana sol, kislini: citronska kislina in mlečna kislina, konzervans: kalijev sorbat), kisle kumare, srebrne čebulice (lahko vsebujejo kalijev metabisulfit), kapre, peteršilj
Značilnosti
- omaka na osnovi majoneze z dodanimi začimbami (kumarice, čebulica, kapre in peteršilj)
- izdelana iz sončničnega olja lastne proizvodnje
- vsebuje 55% sončničnega olja
- ima V-label certifikat, ki zagotavlja, da je živilo proizvedeno brez surovin, pripomočkov in pomožnih tehnoloških sredstev živalskega izvora ter ni testirano na živalih
- ni izdelana iz sestavin, ki bi vsebovale GSO (gensko spremenjene organizme)
- ima bogat harmoničen okus
Hranilne vrednosti
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g |
---|---|
Energijska vrednost | 2115 kJ/ 514 kcal |
Maščobe | 54 g |
- od tega nasičene maščobe | 5,9 g |
Ogljikovi hidrati | 6,4 g |
- od tega sladkorji | 4,0 g |
Beljakovine | < 0,5 g |
Sol | 1,4 g |
Uporaba in hramba
GEA vegansko tatarsko omako uporabljamo kot dodatek ali prilogo vsem vrstam ocvrtih jedi (ribe, lignji, kroketi, …), jedem z žara, morskim sadežem, sirom in kuhani zelenjavi.
Primerna je tako za vegetarijance in vegane, saj ne vsebuje sestavin živalskega izvora.
Hraniti pri temperaturi od +5 do +10 °C. Po odprtju obvezno hraniti v hladilniku.