Babka s skuto in čemažem
Sestavine:
-3 jž GEA ekstra deviškega oljčnega olja
Priprava:
Moko presejemo in ji dodamo suhi kvas, sladkor in sol. Vse skupaj dobro premešamo. Na sredini naredimo jamico, v katero dodamo toplo vodo, toplo mleko, jabolčni kis in GEA ekstra deviško oljčno olje.
Testo z električnim mešalnikom gnetemo približno 10 minut. Pregneteno testo oblikujemo v hlebček in pokritega na toplem pustimo vzhajati 1 uro.
Medtem ko testo vzhaja, pripravimo skutni nadev s čemažem. Skuti dodamo kislo smetano in z električnim mešalnikom dobro premešamo. Dodamo na tanke trakce narezan čemaž, nariban sir in parmezan ter solimo po okusu. Z lopatko vse skupaj premešamo in nadev je pripravljen.
Vzhajano testo razvaljamo v pravokotnik in ga premažemo s pripravljenim nadevom.
Testo zvijemo v zavitek, ga po sredini prerežemo in prepletemo v babko.
Babko pokrito na toplem pustimo vzhajati še 30 minut. Preden jo damo v pečico, jo po vrhu pokapamo z nekaj kapljicami GEA ekstra deviškega oljčnega olja.
Babko pečemo 40 minut na 180 °C.
Dober tek!
Recept je z nami delila @leina_kuhinja