Bučni hlebček

2:00
4

Sestavine:

  • 200 g pirine moke
  • 300 g bele moke
  • 350 g pireja pečene maslene buče
  • 30 g kvasa
  • 1 dcl tople vode
  • 1 čajna žlička soli

Priprava:

Masleno bučo spečemo ali pa skuhamo in jo do gladkega zmiksamo v pire.
V večji posodi zmešamo obe vrsti moke in na sredini naredimo jamico, v katero nadrobimo kvas ter dodamo toplo vodo. Počakamo 5 min in dodamo bučni pire, GEA Štajersko prekmursko bučno olje in GEA ekstra deviško oljčno olje ter sol.
Vse sestavine dobro pregnetemo in oblikujemo hlebček ter ga na toplem pustimo vzhajati eno uro. Nato ga še enkrat pregnetemo in še vzhajamo  30 min. Medtem segrejemo pečico na 200 °C in na dno pečice postavimo posodo z vodo.
Hlebček pečemo 40 min.

Dober tek!

Recept je z nami delila @leina_kuhinja