Česnova kremna juha s praženimi rezinami črnega kruha

0:40
4

Sestavine:

  • 1 srednje debela čebula
  • glavica česna
  • 2 dag gladke moke
  • 1,5 litra pripravljene goveje juhe
  • 1,25 dl kisle smetane
  • malo soli
  • sveže zmlet poper
  • malo worchestrske omake
  • na maslu pražene kruhove rezine
  • narezan drobnjak za posip

Priprava:

Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Česen olupimo in prav tako drobno nasekljamo. V dovolj velikem loncu močno segrejemo ZVEZDA sončnično olje, dodamo čebulo, česen in moko ter med mešanjem spražimo do zlatorjave barve.

Zmesi iz čebule in česna dolijemo hladno juho ter gladko zmešamo. Na blagem ognju kuhamo približno 20 minut. Deset minut pred koncem kuhanja vmešamo v juho kislo smetano; začinimo s soljo, poprom in z worchestrsko omako. Juho nalijemo v globoke krožnike in potresemo z drobnjakom. Kruhove rezine ponudimo kot prilogo juhi.

Namig:
Namesto sveže čebule lahko uporabite GEA ocvrto čebulo in jo dodate pred koncem kuhanja.

Dober tek.

Dostava izdelkov je zaenkrat možna le v Sloveniji. Opusti