Chili con carne

1:00
4

Sestavine:

  • 60 dag puste goveje goleni
  • sol in poper
  • 3 čebule
  • 4 česnovi stroki
  • 5 paradižnikov
  • 3–5 svežih ostrih paprik
  • malo goveje juhe za zalivanje
  • čajna žlička jedilnega škroba
  • 30 dag rdečega fižola (iz pločevinke)

Priprava:

Papriko operemo, razpolovimo, očistimo semenje in narežemo na tanke trakove. Česen olupimo in narežemo na tanke rezinice. Paradižnik hitro potopimo v vrelo vodo, splaknemo s hladno vodo in olupimo. Čebulo olupimo in narežemo na večje kocke. Z mesa odstranimo morebitno maščobo, ga narežemo na kocke ter začinimo s soljo in poprom.

V dovolj veliki ponvi na vročem Zvezda rastlinskem olju močno popečemo meso. Dodamo čebulo in prepražimo; zalijemo z malo juhe. Nato dodamo ostale sestavine (razen fižola). Pokrito na blagem ognju do mehkega dušimo; vmes večkrat zalijemo z malo juhe. Fižol stresemo na cedilo, splaknemo s hladno vodo in dobro odcedimo. Chili con carne povežemo z jedilnim škrobom, ki smo ga zmešali z malo hladne juhe. Na koncu primešamo jedi fižol, še enkrat vse skupaj zavremo in postrežemo.

Namig:
Namesto paprike lahko uporabite čili ali posušene feferone.

Dober tek.