Churros
Sestavine:
- 150 g gladke moke
- 30 g sladkorja
- 120 g masla
- 200 ml vode
- 3 jajca
Priprava:
Vodi dodamo maslo in sladkor ter vse skupaj zavremo. Ko mešanica zavre, jo odstavimo in ji med stalnim mešanjem postopoma primešamo moko. V ohlajeno testo postopoma, eno za drugim, vmešamo jajca.
Testo nadevamo v dresirno vrečko; za oblikovanje churrosov potrebujemo zvezdast nastavek, ki ga namestimo na dresirno vrečko.
V kozico nalijemo olje in ga segrejemo. Priporočena temperatura za cvrtje je 160 – 170 ⁰C.
V segreto olje nabrizgamo približno 10 cm dolge palčke testa. Cvremo jih približno 4-5 minut oziroma do zlato-rjave barve. Ocvrte churrose odlagamo na papirnate brisačke, ki bodo lepo vpile odvečno maščobo.
Še tople churrose povaljamo v mešanici sladkorja in cimeta.
Churrose postrežemo s poljubnimi omakami, dobri pa so tudi sami, brez vsakih dodatkov. Prijetno sladkanje.
Dober tek!
Recept je nastal v sodelovanju z @leina_kuhinja