Čokoladna sladica z ekstra deviško sredico

0:40
12

Sestavine:

 

Oljčna sredica:

  • 0,5 dl vode
  • 80 g temne čokolade
  • 2 rumenjaka
  • 10 g kakavovega masla
  • malo popra
  • lupina polovice limone

 

Testo:

  • 100 g temne čokolade
  • 30 g masla
  • žlica moke
  • 50 g sladkorja
  • ščepec macisa (posušeni cvetovi muškatnega oreška)
  • 2 jajci
  • 4 modelčki premera 4 cm
  • maslo in moka za modelčke

Priprava:

Za oljčno sredico nasekljamo čokolado in jo stopimo. Mešamo, da dobimo homogeno maso. Nekoliko jo ohladimo in nato vanjo umešamo rumenjaka in razpuščeno kakavovo maslo. Stepamo in v curku dolivamo GEA ekstra deviško oljčno olje Avantgarde. V maso nato vmešamo naribano limonino lupino in ščepec popra.

Maso postavimo v hladilnik za približno 10 minut in jo nato ponovno stepamo eno minuto, da dobimo penasto kremo. Kremo ponovno postavimo v hladilnik, in ko se strdi, iz nje oblikujemo kroglice premera 2,5 cm. Zložimo jih na pladenj in postavimo v zamrzovalnik.

Čokolado za testo sesekljamo in jo skupaj z maslom raztopimo v vodni kopeli. Postopoma dodajamo moko, sladkor in macis. Vmešamo jajci in stepamo toliko časa, da dobimo homogeno maso.

Modelčke namažemo z maslom in pomokamo. Do tretjine jih napolnimo s čokoladno maso, na sredino damo zmrznjene čokoladne kroglice in jih pokrijemo s čokoladno maso do 3 milimetre pod robom. Pečemo jih v segreti pečici pri 190 °C 10 minut oziroma toliko časa, da se na površini naredi tanka skorjica. Sladico serviramo toplo, lahko s kepico sladoleda ali sorbeta.

Dober tek.

Dostava izdelkov je zaenkrat možna le v Sloveniji. Opusti