Čokoladne tortice

0:50
4

Sestavine:

 

Sestavine:

  • 14 dag gladke moke
  • 9 dag naribanih mandljev
  • 7 dag sladkorja v prahu
  • ščepec soli

 

Nadev:

  • 15 dag masla
  • 4 dag sladkorja v prahu
  • 6 dag jedilne čokolade
  • kozarček ruma
  • 6 dag ribezove marmelade
  • 20 dag kakavovega obliva
  • nasekljane pistacije za posip

Priprava:

GEA BIO kokosovo olje, moko, mandlje, sladkor v prahu ter sol hitro zgnetemo v gladko testo, ki ga damo za dve uri v hladilnik.

Za nadev penasto zmešamo maslo in sladkor v prahu. Nato vmešamo rahlo segreto jedilno čokolado in rum. Brizgalno vrečko napolnimo s kremo.

Testo razvaljamo na pomokani delovni površini na 4 mm debelo. Z okroglim obodcem s premerom 10 cm izrežemo kroge in jih zložimo na pekač. Pečemo približno 10 minut pri 200 stopinj Celzija. Nato jih vzamemo iz pečice in ohladimo. Polovico krogov premažemo z ribezovo marmelado in nanjo nabrizgamo kremo ter jih sestavimo z drugo polovico krogov. Tortice prevlečemo s kakavovim oblivom in jih potresemo s pistacijami.

Dober tek.