Čokoladne tortice
Sestavine:
Sestavine:
- 14 dag gladke moke
- 9 dag naribanih mandljev
- 7 dag sladkorja v prahu
- ščepec soli
Nadev:
- 15 dag masla
- 4 dag sladkorja v prahu
- 6 dag jedilne čokolade
- kozarček ruma
- 6 dag ribezove marmelade
- 20 dag kakavovega obliva
- nasekljane pistacije za posip
Priprava:
GEA BIO kokosovo olje, moko, mandlje, sladkor v prahu ter sol hitro zgnetemo v gladko testo, ki ga damo za dve uri v hladilnik.
Za nadev penasto zmešamo maslo in sladkor v prahu. Nato vmešamo rahlo segreto jedilno čokolado in rum. Brizgalno vrečko napolnimo s kremo.
Testo razvaljamo na pomokani delovni površini na 4 mm debelo. Z okroglim obodcem s premerom 10 cm izrežemo kroge in jih zložimo na pekač. Pečemo približno 10 minut pri 200 stopinj Celzija. Nato jih vzamemo iz pečice in ohladimo. Polovico krogov premažemo z ribezovo marmelado in nanjo nabrizgamo kremo ter jih sestavimo z drugo polovico krogov. Tortice prevlečemo s kakavovim oblivom in jih potresemo s pistacijami.
Dober tek.