Čokoladni krofki

1:30
8

Sestavine:

  • 5 rumenjakov, 6 beljakov
  • 10 dag drobnega kristalnega sladkorja
  • pol vrečke vaniljevega sladkorja
  • 8 dag gladke moke
  • 5 dag jedilnega škroba
  • 25 dag jedilne čokolade
  • 1,5 dl sladke smetane za stepanje
  • malo konjaka in nastrgane limonine lupine
  • 12 dag marelične marmelade
  • 15 dag temnega čokoladnega obliva
  • koščki pistacij za okras
  • papir za peko

Priprava:

Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Rumenjake penasto vmešamo s polovično količino sladkorja in vaniljinim sladkorjem. Beljake stepemo z ostalim sladkorjem v čvrst sneg. V rumenjakovo zmes vmešamo najprej sneg, nato pa presejano moko in jedilni škrob. Maso napolnimo v brizgalno vrečko. Na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, nabrizgamo krofke, rahlo jih potresemo z jedilnim škrobom in pečemo v prej ogreti pečici približno 15 minut. Na začetku pečenja naj bodo vrata pečice za 1–2 cm odprta.

Pečeni krofki naj se na pekaču ohladijo. Previdno jih ločimo od papirja in zložimo na kuhinjsko mrežo. Za kremo razlomimo čokolado na majhne kose. Sladko smetano zavremo in dodamo čokolado. Krema naj med stalnim mešanjem zavre. Ko se krema ohladi, jo penasto stepemo z metlico za sneg. Vmešamo GEA BIO kokosovo olje, konjak in nastrgano limonino lupino. Kremo še enkrat penasto stepemo in jo napolnimo v brizgalno vrečko. V polovico krofkov naredimo majhne vdolbinice, vanje nabrizgamo kremo, pokrijemo z ostalimi krofki in postavimo na hladno. Nato krofke premažemo z marelično marmelado. Krofke prevlečemo s temnim čokoladnim oblivom, preden se strdi, pa jih posujemo s koščki pistacij.

Dober tek.

Dostava izdelkov je zaenkrat možna le v Sloveniji. Opusti