Čokoladni mousse z bučnim oljem

Čokoladni mousse z bučnim oljem

0:30
2

Sestavine:

  • 150 g temne jedilne čokolade
  • 70 g masla
  • 30 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 2 dl sladke smetane
  • 2 žlici kakava v prahu

Priprava:

Jajčne rumenjake in sladkor penasto umešajte. Dodajte kakav in 3 žlice GEA Štajersko prekmurskega bučnega olja ter gladko zmešajte. Iz beljakov stepite čvrst sneg, posebej stepite tudi smetano. Čokolado raztopite v vodni kopeli. V stepene rumenjake z ročno metlico rahlo vmešajte stopljeno čokolado in stepeno smetano. Ko je zmes gladka, s kuhalnico previdno vmešajte še sneg iz beljakov. Peno nadevajte v servirne skodelice in postavite v hladilnik za nekaj ur.

Na vrh posipajte grobo zmleta GEA BIO bučna semena.

Dober tek.