Čokoladni mousse z bučnim oljem
Sestavine:
- 150 g temne jedilne čokolade
- 70 g masla
- 30 g sladkorja
- 2 jajci
- 2 dl sladke smetane
- 2 žlici kakava v prahu
Priprava:
Jajčne rumenjake in sladkor penasto umešajte. Dodajte kakav in 3 žlice GEA Štajersko prekmurskega bučnega olja ter gladko zmešajte. Iz beljakov stepite čvrst sneg, posebej stepite tudi smetano. Čokolado raztopite v vodni kopeli. V stepene rumenjake z ročno metlico rahlo vmešajte stopljeno čokolado in stepeno smetano. Ko je zmes gladka, s kuhalnico previdno vmešajte še sneg iz beljakov. Peno nadevajte v servirne skodelice in postavite v hladilnik za nekaj ur.
Na vrh posipajte grobo zmleta GEA BIO bučna semena.
Dober tek.