Cvetačna juha z okusom tartufov
Sestavine:
- 1 manjša cvetača
- 1 večja čebula
- 5 dcl vode
- 2 dcl mleka
- 2 jedilni žlici kisle smetane
- 5 jedilnih žlic polente
- 1 čajna žlička jušne začimbne mešanice
- sol in poper
- svež peteršilj
Priprava:
Na drobno nasekljamo čebulo in jo popražimo na GEA oljčnem olju z okusom tartufov toliko časa, da postekleni. Dodamo na drobno nasekljano cvetačo, zalijemo z vodo in mlekom ter začinimo z jušno začimbno mešanico. Solimo in popramo po okusu.
Juho kuhamo 30 minut. Na koncu primešamo še kislo smetano in polento ter še malo pokuhamo – približno 3 minute.
Juho postrežemo s svežim peteršiljem in žličko GEA oljčnega olja z okusom tartufov.
Dober tek!
Recept je z nami delila @leina_kuhinja