Dušena pšenica z zelenjavo
Sestavine:
- 3 jedilne žlice GEA ekstra rastlinskega olja
- 35 dag pšeničnih zrn
- liter vode
- ena čebula
- 2 česnova stroka
- jedilna žlica paradižnikove mezge
- kocka zelenjavne juhe
- 35 dag brokolija
- 15 dag zamrznjenega graha
- 3 paradižniki
- 8 dag naribanega parmezana
- sol in poper
- paradižnik in peteršilj za okras
Priprava:
Pšenico splaknemo s hladno vodo. V litru vode naj se namaka čez noč. Čebulo in česen olupimo ter drobno narežemo; zdušimo na vročem GEA ekstra rastlinskem olju, vmešamo paradižnikovo mezgo ter popražimo. Dodamo pšenico skupaj z vodo, zavremo, primešamo jušno kocko in pokrito na šibkem ognju kuhamo 40 minut.
Cvetove brokolija in grah dodamo k pšenici in odkrito kuhamo še 8 minut. Paradižniku odstranimo semenje in narežemo na drobne kocke. Paradižnik in polovico parmezana vmešamo v dušeno pšenico. Odstavimo in pustimo približno 10 minut. Nato začinimo, potresemo z ostalim parmezanom ter okrasimo s paradižnikom in peteršiljem.
Dober tek.