Francoska solata v kozarcu s kozicami

1:00
4

Sestavine:

  • 1 zvrhana žlica kisle smetane
  • 250 g kuhanega krompirja
  • 200 g kuhanega korenja
  • 200 g kuhanega graha
  • 2 trdo kuhani jajci
  • 2 večji vloženi kisli kumarici
  • sok 1/2 limone
  • 1/2 žličke koprca
  • 1 žlička gorčice (po želji)
  • sol & poper

*

  • kraljeve kozice
  • radič
  • svež koprc
  • trdo kuhana prepeličja jajca

 


Priprava:

Zelenjavo (krompir, korenje in grah) narežemo na enako velike kockice in jo skuhamo. Kuhamo jo v vreli slani vodi, vsako vrsto zelenjave posebej, ker se različno dolgo kuha.

Skuhamo trdo kuhana jajca, jih ohladimo in pretlačimo z vilico. Prepeličja jajca namočimo za slabo uro v malo rdečega vina ali v  sok vložene rdeče pese.

Kisli kumarici narežemo na drobno.

V posodi dobro zmešamo GEA majonezo, kislo smetano, limonin sok, sol, poper in koprc. Zatem dodamo še preostale sestavine in nežno premešamo.

Kozice popečemo na žaru. Francosko solato naložimo v kozarce, dodamo še kozice, radič, in prepeličje jajce.

Dober tek!

Recept je nastal v sodelovanju z 220stopinjposevno (Urška Fartelj)