Francoska solata v kozarcu s kozicami
Sestavine:
- 250 g Gea majoneze
- 1 zvrhana žlica kisle smetane
- 250 g kuhanega krompirja
- 200 g kuhanega korenja
- 200 g kuhanega graha
- 2 trdo kuhani jajci
- 2 večji vloženi kisli kumarici
- sok 1/2 limone
- 1/2 žličke koprca
- 1 žlička gorčice (po želji)
- sol & poper
*
- kraljeve kozice
- radič
- svež koprc
- trdo kuhana prepeličja jajca
Priprava:
Zelenjavo (krompir, korenje in grah) narežemo na enako velike kockice in jo skuhamo. Kuhamo jo v vreli slani vodi, vsako vrsto zelenjave posebej, ker se različno dolgo kuha.
Skuhamo trdo kuhana jajca, jih ohladimo in pretlačimo z vilico. Prepeličja jajca namočimo za slabo uro v malo rdečega vina ali v sok vložene rdeče pese.
Kisli kumarici narežemo na drobno.
V posodi dobro zmešamo GEA majonezo, kislo smetano, limonin sok, sol, poper in koprc. Zatem dodamo še preostale sestavine in nežno premešamo.
Kozice popečemo na žaru. Francosko solato naložimo v kozarce, dodamo še kozice, radič, in prepeličje jajce.
Dober tek!
Recept je nastal v sodelovanju z 220stopinjposevno (Urška Fartelj)