Hladna dvobarvna juha

0:50
4

Sestavine:

  • 18 dag popra
  • 25 dag korenčka
  • 1 čebula
  • 18 dag krompirja
  • liter bistre kokošje juhe
  • 1,25 dl mleka
  • malo soli
  • sveže zmlet poper
  • šopek zelišč za okras

Priprava:

Por očistimo, operemo in narežemo na tanke kolobarje. Korenček očistimo, operemo in narežemo na drobne kocke. Čebulo olupimo in drobno narežemo. Krompir operemo, olupimo in prav tako narežemo na drobne kocke.

V primernem loncu močno segrejemo CEKIN sončnično olje in zarumenimo čebulo. Dodamo por in krompir ter z malo vode do mehkega zdušimo. Dolijemo pol litra juhe in mleko. Dobro prevremo, začinimo s soljo in poprom ter naredimo pire. Juho damo na hladno. Korenček do mehkega zdušimo na malo vode; dolijemo ostalo juho in dobro prekuhamo. Začinimo s soljo in poprom, prav tako v mešalniku naredimo pire in ga damo na hladno. Dobro ohlajeni juhi vsako zase zmešamo, nato pa ju istočasno zlijemo na krožnike, da dobimo dvobarvno juho.

Okrasimo s šopki zelišč in ponudimo.

Dober tek.

Dostava izdelkov je zaenkrat možna le v Sloveniji. Opusti