Hrenovke v testu
Sestavine:
Sestavine za testo:
- 500 g moke tipa “0”
 - 1 jajce
 - 70 g masla
 - 1 zavitek suhega kvasa
 - 100 ml toplega mleka
 - 100 ml tople vode
 - 1 čž jabolčnega kisa
 - sol po okusu
 
Sestavine za omako:
- 2 jž GEA majoneze
 - 1 jž kečapa
 - 1 čž gorčice
 
Ostale sestavine:
- 8 piščančjih hrenovk
 - 1 jajce (za premaz)
 - GEA BIO sezamova semena (za posip)
 
Priprava:
Moki dodamo suhi kvas in sol. Vse skupaj dobro premešamo in na sredini naredimo jamico, v katero dodamo jajce, maslo, toplo mlekoo in vodo ter jabolčni kis. Testo z električnim mešalnikom gnetemo približno 10 minut. Testo oblikujemo v hlebček, ki ga prestavimo v pomokano posodo in ga pokritega na toplem pustim vzhajati eno uro.
Medtem pripravimo preprosto omako; skupaj zmešamo GEA majonezo, kečap in gorčico.
Po eni uri vzhajano testo razvaljamo v pravokotnik, tega pa razrežemo na 8 manjših, enakih pravokotnikov. Vsak pravokotnik po sredini namažemo s pripravljeno omako, po vrhu pa položimo hrenovko, ki jo ovijemo v testo.
Hrenovke v testu po vrhu nekajkrat zarežemo, jih premažemo z razžvrkljanim jajcem in potresemo z GEA BIO sezamovimi semeni.
Pečemo jih 25 minut na 180°C. 
Dober tek!
Recept je z nami delila @leina_kuhinja