Jabolčne miške
Sestavine:
- 180 g jogurta
- 1 jajce
- 3 žlice sladkorja
- ščepec soli
- 1 žlička vanilijeve paste
- 170 g jabolk
- 230 g moke
- 6 g pecilnega praška
Priprava:
V skledo damo jogurt, jajca, sladkor, vanilijevo pasto in ščepec soli ter vse skupaj z metlico zmešamo v enotno zmes. Nato dodamo moko zmešano s pecilnim praškom.
Jabolko olupimo, naribamo in dodamo v zmes. Še enkrat vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gosto maso.
V večjo posodo nalijemo Zvezda olje za cvrtje. Olja naj bo toliko, da miške v njem plavajo in se ne dotikajo dna.
S pomočjo 2 jedilnih žlic dajemo maso v vroče olje. Eno žlico najprej pomočimo v olje, zajamemo maso in jo nato s pomočjo druge žlice potisnemo v olje.
Pustimo miškam dovolj prostora, saj se same obračajo.
Cvremo jih na srednji temperaturi. Pustne jabolčne miške so pečene, ko so na obeh straneh lepo zlato-rjave barve.
S penovko jih poberemo iz olja in jih odlagamo na papirnato brisačo ter jih nato posujemo s sladkorjem.
Dober tek!
Recept je nastal v sodelovanju s kaj_skuhati.