Jurčki z bučnim oljem
Sestavine:
- 3 jedilne žlice GEA oljčnega olja
- 3 jedilne žlice ZVEZDA bučnega olja
- 30 dag jurčkov
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 2 jajci
- sol, poper
- vejica svežega timijana
- šopek drobnjaka ali peteršilja
Priprava:
Jurčke dobro očistimo, operemo in narežemo na tanke rezine. Čebulo olupimo in grobo sesekljamo. V ponvi na zmernem ognju segrejemo oljčno olje in prepražimo čebulo, da postekleni. Dodamo sesekljan česen in na hitro premešamo, da zadiši. Nato v ponev stresemo pripravljene jurčke in jih dušimo približno deset minut. Prepražene jurčke začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom.
V skledo ubijemo jajca, solimo, popramo in razžvrkljamo. Jurčkom prilijemo jajčno mešanico, nato pa vse skupaj med občasnim mešanjem pražimo, da jajca ostanejo zelo sočna. Na koncu še v jed primešamo bučno olje.
Pečena jajca z jurčki stresemo na servirni krožnik, posujemo s sesekljanim peteršiljem ali drobnjakom in takoj ponudimo.
Jed serviramo toplo.
Namig:
Razžvrkljanim jajcem lahko po želji primešate 1 do 3 žlice drobno nastrganega parmezana ali pa z malo parmezana potresemo jed tik pred serviranjem.
Dober tek.