Jurčki z bučnim oljem

0:25
4

Sestavine:

  • 3 jedilne žlice GEA oljčnega olja
  • 3 jedilne žlice ZVEZDA bučnega olja
  • 30 dag jurčkov
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 2 jajci
  • sol, poper
  • vejica svežega timijana
  • šopek drobnjaka ali peteršilja

Priprava:

Jurčke dobro očistimo, operemo in narežemo na tanke rezine. Čebulo olupimo in grobo sesekljamo.  V ponvi na zmernem ognju segrejemo oljčno olje in prepražimo  čebulo, da postekleni.  Dodamo sesekljan česen in na hitro premešamo, da zadiši.  Nato v ponev stresemo pripravljene jurčke in jih dušimo približno deset minut.  Prepražene jurčke začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom.

V skledo ubijemo jajca, solimo, popramo in razžvrkljamo.  Jurčkom  prilijemo jajčno mešanico, nato pa vse skupaj med občasnim mešanjem pražimo, da jajca ostanejo zelo sočna. Na konuc še v jed primešamo bučno olje.

Pečena jajca z jurčki stresemo na servirni krožnik, posujemo s sesekljanim peteršiljem ali drobnjakom  in takoj ponudimo.

Jed serviramo toplo.

Namig:
Razžvrkljanim jajcem lahko po želji  primešamte 1 do 3 žlice drobno nastrganega parmezana ali pa z malo parmezana potresemo jed tik pred serviranjem.

Dober tek.

Dostava izdelkov je zaenkrat možna le v Sloveniji. Opusti