Kakavov kolač s čokoladno glazuro
Sestavine:
- 1,25 dl GEA ekstra sončničnega olja
- moka za pomokanje
- 14 dag pšenične moke
- 5 dag kakava v prahu
- pol čajne žličke pecilnega praška
- 5 jajc
- 20 dag sladkorja v prahu
- malo marelične marmelade
Glazura:
- 1,25 dl sladke smetane
- 12,5 dag jedilne čokolade
- kandirana angelika za okras
Priprava:
Podolgovat model premažemo z GEA ekstra sončničnim oljem in pomokamo. Pšenično moko s kakavom in pecilnim praškom presejemo. Rumenjake ločimo od beljakov.
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Rumenjake penasto stepemo z 10 dag sladkorja v prahu. Med mešanjem v rumenjakovo maso dodajamo GEA ekstra sončnično olje. Beljake stepemo z ostalim sladkorjem v prahu v trd sneg. Sneg in moko previdno vmešamo v rumenjakovo maso, nato z njo napolnimo model in pečemo v pečici približno 40 minut. Pecivo naj se nekoliko ohladi, nato ga zvrnemo iz modela.
Za glazuro zavremo sladko smetano in jedilno čokolado ter gladko zmešamo. Pecivo premažemo z vročo marelično marmelado in prevlečemo z glazuro. Okrasimo s koščki kandiranega stebla angelike in narežemo na rezine.
Dober tek.