Koruzna solata z ementalcem in brijem

0:40
4

Sestavine:

 

Solata:

  • 3–4 koruze (storž z mehkim zrnjem)
  • 1 srednje debela čebula
  • 15 dag ementalca
  • 12 dag brija
  • šopek peteršilja
  • solatni list za serviranje
  • drobnjak in peteršilj za posip
  • 10 dag lanenih semen

 

Marinada:


Priprava:

Koruzo kuhamo do mehkega v neslani vodi približno 25 minut. Ko se koruza ohladi, zrna z nožem previdno ločimo od storžev. Čebulo olupimo in narežemo na kocke. Ementalec in bri narežemo na drobne kocke. Peteršilj operemo in drobno nasekljamo.

Kis gladko zmešamo z oljem, s soljo, poprom in kajenskim poprom. Preliv razredčimo z malo vode in pomešamo s solatnimi sestavinami. Primeren krožnik obložimo s solatnimi listi in po njih porazdelimo pripravljeno solato. Preden koruzno solato ponudimo, jo potresemo s peteršiljem, z drobnjakom in lanenimi semeni.

Dober tek.