Krhki flancati
Sestavine:
- 25 dag moke
- 4 rumenjaki
- 2 žlici sladkorja
- 2 žlici ruma
- žlica masla
- 3 žlice kisle smetane
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- šcepec soli
- žlica limoninega soka
Priprava:
V veliko skledo presejemo moko in na sredini naredimo jamico. Vanjo damo maslo, kislo smetano, rumenjake, sladkor, vanilijev sladkor, rum, limonin sok in sol. Zamesimo gladko testo. In ga pustimo počivati vsaj pol ure.
Nato ga razvaljamo na 4 mm debelo in narežemo na pravokotnike, v katere 2 do 3 krat zarežemo. V večji posodi dobro segrejemo CEKIN Profi Plus olje za cvrtje in jih zlato rjavo ocvremo. Ocvrte položimo na papirnate brisače, da se odcedi odvečna maščoba. Potrosimo jih s sladkorjem v prahu in postrežemo.
Dober tek.