Krompirjevi hlebčki na žaru

1:00
4

Sestavine:

  • 1,2 kg mokastega krompirja
  • malo soli
  • sveže zmlet poper
  • ščepec muškatnega oreščka
  • 15 dag mesnate slanine
  • 2 rumenjaka
  • 2 česnova stroka
  • ena debela čebula
  • šopek drobnjaka

Priprava:

Krompir operemo in v soljeni vodi do mehkega skuhamo; zložimo ga na pekač in damo za 20 minut v pečico pri 150 °C, da voda iz krompirja izpari. Nato krompir grobo naribamo. Drobnjak operemo in nasekljamo. Čebulo olupimo in zelo drobno nasekljamo. Slanino, s katere smo odstranili kožo, narežemo na trakove.

Krompir,  rumenjaka, narezano slanino, drobnjak, čebulo, česen, sol, poper in muškatni orešček zgnetemo v rahlo maso. Iz krompirjeve mase oblikujemo osem hlebčkov. Premažemo jih z oljem in pečemo na žaru deset minut; med pečenjem jih večkrat obrnemo. Krompirjeve hlebčke ponudimo kot prilogo k mesu ali ribam z žara.

Dober tek.

Dostava izdelkov je zaenkrat možna le v Sloveniji. Opusti