Leča s hruškami in komarčkom
Sestavine:
Solata:
- šopek rimijana
- 15 dag leče
- 40 dag sladkega komarčka
- 2 hruški
- glava mehke soalte
- 1 glava radiča
Preliv:
- 4 žlice GEA oljčnega olja z zelišči
- 0,5 dl balzamičnega kisa
- žlice limoninega soka
- poper
- sol
- 4 žlice orehov
Priprava:
Sveže timijanove liste osmukamo. Polovico jih damo na stran, preostale pa drobno sesekljamo, jih damo v vodo k leči in kuhamo na majhnem ognju 18 – 20 minut. Medtem očistimo sladki komarček in ga na tanko naribamo. Hruške operemo, razpolovimo in odstranimo peščišče, polovice pa narežemo na pol centimetra debele rezine. Zmešamo jih s sladkim komarčkom in limoninim sokom. Začinimo z balzamičnim kisom, s soljo in poprom. Nazadnje postopoma umešamo še GEA oljčno olje z zelišči. Lečo odcedimo in jo prepojimo s pripravljenim prelivom. Solato dobro ohladimo in jo medtem večkrat premešamo. Solatne liste očistimo, operemo in osušimo, nanje pa nadevamo lečo, hruške in sladki komarček. Sesekljane orehe in preostali timijan potresemo po solati in postrežemo.
Dober tek.