VIDEO: Ljubljanska francoska solata

0:30
4

Sestavine:

  • 1 kg mešanice zelenjave (krompir, grah, korenje) za francosko solato
  • 350 g kislih kumaric
  • 200 g ljubljanske salame
  • 150 g sira Gauda
  • 2 žlici gorčice
  • 1 dcl soka od kislih kumaric
  • 4 jajca
  • sol
  • poper

Priprava:

V soljeni vodi skuhamo zelenjavo. Kuhana zelenjava mora biti na ugriz še malce trda. V
drugi kozici do trdega skuhamo 4 jajca. Medtem narežemo kisle kumarice, sir in salamo na
grah velike kocke. Kuhana jajca ohladimo in naribamo.
V skledi zmešamo kuhano zelenjavo, narezane kisle kumarice, sir, salamo in naribana jajca.
Dodamo gorčico, sok kislih kumaric, GEA majonezo ter začinimo s soljo in poprom.
Ljubljansko francosko solato pustimo počivati in ohladiti čez noč. Takšna je najboljša.

Dober tek!