Marmeladno-čokoladne rožice z bučnimi semeni
Sestavine:
- 300 g gladke bele moke
- 300 g ostre bele moke
- 400 g masla ali margarine
- 2 jajci
- 3 vanilij sladkorji ali 1 postrgan strok vanilje
Čokoladna kuvertura in marmelada:
- čokolada v prahu/čokoladna tablica
- malo mleka ali masla
- marelična ali ribezova marmelada
Priprava:
GEA BIO bučna semena zmeljite v mešalniku. Iz navedenih sestavin zgnetite testo in ga dajte za nekaj časa v hladilnik, da počiva. Nato ga razvaljajte na 4 mm debelo, oblikujte obliko rožice in položite v pekač na peki papir. Pekač položite v ogreto pečico in pecite na 180 C 10 min. Ko so piškoti pečeni, jih preložite iz pekača na krožnik in pustite, da se dobro ohladijo.
Medtem naredite čokoladno kuverturo, in sicer tako da v kozico stresete čokolado v prahu ali pa mlečno čokolado nasekljate na drobne koščke. Temu dodajte malo mleka ali masla in nenehno mešajte na malem ognju. To delajte tako dolgo, dokler čokolada ne postane dovolj kremasta in gladka.
Ohlajene piškote na eni strani namažite z marmelado in stisnite po dva skupaj. Nato tisti del rožice, ki želite, da je čokoladen, pomočite v prej pripravljeno čokoladno kuverturo.