Mešana solata z lososom

0:30
1

Sestavine:

  • 400 g lososa
  • zelena solata
  • špinača
  • 4 češnjeve paradižnike
  • 1 kumarica
  • 1 pomaranča
  • ½ avokada
  • ½ limone
  • 1 mlada čebula
  • sol

Priprava:

File lososa operemo in osušimo s papirnatimi brisačkami ter ga razrežemo na štiri približno enake velike kose. Rahlo jih začinimo s poprom in soljo. V ponvi segrejemo GEA ekstra deviško oljčno olje ter jih popečemo na obeh straneh. Na vsaki strani pečemo približno 1 min.

Solato operemo in liste natrgamo na poljubno velike kose. Paradižnike operemo in jim odstranimo zelene dele. Prerežemo jih na pol in dodamo k solati.
Avokado in pomarančo olupimo in narežemo na krhlje, mlado čebulo pa na koleščke ter dodamo v skledo s solato. Vse skupaj dobro premešamo. Losos zrežemo na manjše koščke in jih položimo na solato.
Prelijemo z GEA Štajersko prekmurskim bučnim oljem in sokom limone.

Dober tek!