Mešana solata z lososom
Sestavine:
- 400 g lososa
- zelena solata
- špinača
- 4 češnjeve paradižnike
- 1 kumarica
- 1 pomaranča
- ½ avokada
- ½ limone
- 1 mlada čebula
- sol
Priprava:
File lososa operemo in osušimo s papirnatimi brisačkami ter ga razrežemo na štiri približno enake velike kose. Rahlo jih začinimo s poprom in soljo. V ponvi segrejemo GEA ekstra deviško oljčno olje ter jih popečemo na obeh straneh. Na vsaki strani pečemo približno 1 min.
Solato operemo in liste natrgamo na poljubno velike kose. Paradižnike operemo in jim odstranimo zelene dele. Prerežemo jih na pol in dodamo k solati.
Avokado in pomarančo olupimo in narežemo na krhlje, mlado čebulo pa na koleščke ter dodamo v skledo s solato. Vse skupaj dobro premešamo. Losos zrežemo na manjše koščke in jih položimo na solato.
Prelijemo z GEA Štajersko prekmurskim bučnim oljem in sokom limone.
Dober tek!