Nadevana pečena gos

3:00
4

Sestavine:

Sestavine:

  • 2 kg težka gos
  • 3 jabolka
  • 3 čebule
  • 3 večji korenčki
  • 0,6 dl GEA ekstra sončničnega olja
  • sol
  • 2 vejici peteršilja
  • majaron
  • 2 lovorova lista

 


Priprava:

Gos temeljito očistimo, operemo pod tekočo hladno vodo in obrišemo.  Majaron in peteršilj drobno sesekljamo ter primešamo sol.  Z mešanico natremo notranjo stran gosi. Tako pripravljeno gos pustimo stati 60 minut.

Narezana jabolka  potisnemo v gos in jo zašijemo. Pečico ogrejemo na 200 °C  . V pekač zlijemo vročo vodo in vanjo položimo gos s prsmi navzdol. Pečemo približno uro in pol do dve uri. Med peko jo večkrat polijemo s tekočino iz pekača.

Pred koncem pečenja dodamo v pekač razpolovljeni čebuli, ostrgane korenčke in lovorove liste ter prelijemo z GEA ekstra sončničnim oljem.
Pekač z gosjo vzamemo iz pečice in jo položimo na topel servirni pladenj.  Pečenkin sok precedimo v manjšo posodo, dodamo sol in  kuhamo nekaj minut, da se zgosti.

Gosko razrežemo na kose, katere serviramo na krožnike in postrežemo skupaj z izbrano prilogo ter dobljeno omako.

Dostava izdelkov je zaenkrat možna le v Sloveniji. Opusti