Ocvrt ohrovt s slanino
Sestavine:
- 2 jedilni žlici ZVEZDA rastlinskega olja
- ZVEZDA olje za cvrtje
- glava ohrovta (pribl. 1 kg)
- sol in poper
- 7 dag žemeljnih drobtin
- 2 dag naribanega parmezana
- polovica čebule
- pol šopka peteršilja
- 2 jajci
- 2 jedilni žlici sladke smetane
- moka za paniranje
- 8 tankih rezin hamburške slanine
- sesekljan peteršilj za posip
Priprava:
Čebulo nasekljamo, prepražimo na vročem olju in odcedimo na servieto. Ohrovt razrežemo na četrtine in v osoljeni vodi ne preveč mehko skuhamo. Odcedimo, zložimo na servieto in ohladimo. Žemeljne drobtine pomešamo s parmezanom, sesekljanim peteršiljem, čebulo ter malo soli in popra.
Jajci zžvrkljamo s sladko smetano. Ohrovt povaljamo v moki, pomočimo v jajčno zmes in drobtinovo mešanico. Kose ohrovta na obeh straneh ocvremo v vročem olju do lepe zlatorjave barve; odcedimo na servieto. Ocvrt ohrovt ponudimo s hrustljavo pečeno slanino in vse skupaj potresemo s peteršiljem.
Dober tek.