Ocvrt ohrovt s slanino

0:40
4

Sestavine:

  • ZVEZDA olje za cvrtje
  • glava ohrovta (pribl. 1 kg)
  • sol in poper
  • 7 dag žemeljnih drobtin
  • 2 dag naribanega parmezana
  • polovica čebule
  • pol šopka peteršilja
  • 2 jajci
  • 2 jedilni žlici sladke smetane
  • moka za paniranje
  • 8 tankih rezin hamburške slanine
  • sesekljan peteršilj za posip

Priprava:

Čebulo nasekljamo, prepražimo na vročem olju in odcedimo na servieto. Ohrovt razrežemo na četrtine in v osoljeni vodi ne preveč mehko skuhamo. Odcedimo, zložimo na servieto in ohladimo. Žemeljne drobtine pomešamo s parmezanom, sesekljanim peteršiljem, čebulo ter malo soli in popra.

Jajci zžvrkljamo s sladko smetano. Ohrovt povaljamo v moki, pomočimo v jajčno zmes in drobtinovo mešanico. Kose ohrovta na obeh straneh ocvremo v vročem olju do lepe zlatorjave barve; odcedimo na servieto. Ocvrt ohrovt ponudimo s hrustljavo pečeno slanino in vse skupaj potresemo s peteršiljem.

Dober tek.