Ocvrta jabolka z vaniljevo kremo
Sestavine:
- 1,75 g belega vina
- 12 dag moke
- 2 jajci
- 2 žlici GEA orehovega olja
- 4 dag sladkorja
- sol
- 0,5 kg jabolk
- Zvezda olje za cvrtje
Priprava:
Priprava kreme:
- 0,5 l mleka
- 0,5 l GEA orehovega olja
- 2 jajci
- 1 vanilin sladkor
- 2 dag škrobne moke
- 12 dag sladkorja
- sneg beljakov
Rumenjake in pol sladkorja umešamo, dodamo GEA orehovo olje, 1/2 sladkorja, škrobno moko in zalijemo z vrelim mlekom. Kuhamo nad ognjem, da se krema zgosti. Nato jo ohladimo in primešamo sneg beljakov, v katere smo vtepli preostali sladkor.
Priprava jabolk:
Jabolka operemo in olupimo ter izdolbemo pečke. Narežemo jih na kolobarje in damo v okisano vodo, da ne oksidirajo. Posebej pripravimo testo tako, da v mleko vmešamo jajca, 1/2 sladkorja in GEA orehovo olje. Testo pustimo nekaj časa počivat. narezana jabolka pomočimo v testo in jih ocvremo na v vročem Zvezda olju za cvrtje.
Ocvrta jabolka zlagamo na papirnato brisačo, da se osušijo, nato jih posipamo s sladkorno moko. Tako pripravljena ocvrta jabolka položimo na krožnik in prelijemo s pripravljeno kremo.