Ocvrta jabolka z vaniljevo kremo

0:00
1

Sestavine:

Sestavine:

Priprava:

Priprava kreme:

  • 0,5 l mleka
  • 0,5 l GEA orehovega olja
  • 2 jajci
  • 1 vanilin sladkor
  • 2 dag škrobne moke
  • 12 dag sladkorja
  • sneg beljakov

Rumenjake in pol sladkorja umešamo, dodamo GEA orehovo olje, 1/2 sladkorja, škrobno moko in zalijemo z vrelim mlekom. Kuhamo nad ognjem, da se krema zgosti. Nato jo ohladimo in primešamo sneg beljakov, v katere smo vtepli preostali sladkor.

 

Priprava jabolk:
Jabolka operemo in olupimo ter izdolbemo pečke. Narežemo jih na kolobarje in damo v okisano vodo, da ne oksidirajo. Posebej pripravimo testo tako,  da v mleko vmešamo jajca, 1/2 sladkorja in GEA orehovo olje. Testo pustimo nekaj časa počivat. narezana jabolka pomočimo v testo in jih ocvremo na v vročem Zvezda arašidovem olju. Ocvrta jabolka zlagamo na papirnato brisačo, da se osušijo, nato jih posipamo s sladkorno moko. Tako pripravljena ocvrta jabolka položimo na krožnik in prelijemo s pripravljeno kremo.

 

Dostava izdelkov je zaenkrat možna le v Sloveniji. Opusti