Ocvrta postrv v bučnem olju z majoneznim prelivom
Sestavine:
- GEA repično olje
- 4 postrvi po 25 dag (ali katerekoli druge ribe)
- koruzni zdrob za paniranje
- sol
- 2 vejici rožmarina
- 1 vejica pehtrana
- 1 limona
Preliv:
- 5 žlic GEA majoneze
- 50 ml balzamičnega kisa
- poper in sol
Priprava:
Postrvi očistimo in na hitro operemo, zbrišemo s kuhinjsko krpo in solimo. V votlino ribe damo par listov rožmarina, pehtrana, limonin sok in par kapelj repičnega olja. Ribe pustimo nekaj časa marinirat. Nato jih namažemo z bučnim oljem, povaljamo v koruzni zdrob in v vročem bučnem olju ocvremo.
V posodi zmešamo preliv iz balzamičnega kisa, majoneze, soli in popra.
Ocvrto ribo prelijemo s pripravljenim prelivom in ponudimo s krompirjevo solato.
Dober tek.