Ocvrta postrv v bučnem olju z majoneznim prelivom

1:00
4

Sestavine:

  • GEA Štajersko prekmursko bučno olje
  • GEA repično olje
  • 4 postrvi po 25 dag (ali katerekoli druge ribe)
  • koruzni zdrob za paniranje
  • sol
  • 2 vejici rožmarina
  • 1 vejica pehtrana
  • 1 limona

Preliv:

  • 5 žlic GEA majoneze
  • 50 ml balzamičnega kisa
  • poper in sol

Priprava:

Postrvi očistimo in na hitro operemo, zbrišemo s kuhinjsko krpo in solimo. V votlino ribe damo par listov rožmarina, pehtrana, limonin sok in par kapelj repičnega olja. Ribe pustimo nekaj časa marinirat. Nato jih namažemo z bučnim oljem, povaljamo v koruzni zdrob in v vročem bučnem olju ocvremo.

V posodi zmešamo preliv iz balzamičnega kisa, majoneze, soli in popra.

Ocvrto ribo prelijemo s pripravljenim prelivom in ponudimo s krompirjevo solato.

Dober tek.

Dostava izdelkov je zaenkrat možna le v Sloveniji. Opusti