Omleta z jurčki

0:25
2

Sestavine:

  • 3 jajca
  • ščepec soli
  • jedilna žlica mleka
  • 2 dag masla
  • 10 dag jurčkov
  • jedilna žlica drobno nasekljane čebule
  • sol in poper
  • 3 jedilne žlice sladke smetane
  • sveža nasekljana zelišča (peteršilj, pehtran, drobnjak)
  • malo worchestrske omake
  • sesekljan peteršilj za posip

Priprava:

Jurčke operemo, očistimo in narežemo na tanke rezine. V dovolj veliki ponvi močno segrejemo malo Zvezda rastlinskega olja in čebulo svetlo prepražimo. Dodamo gobe in jih prav tako prepražimo, nato pa začinimo s soljo in poprom. Sladko smetano čvrsto stepemo, zmešamo z zelišči in worchestrsko omako, dodamo k jurčkom ter gladko zmešamo. Potem omake ne kuhamo več.

Jajca gladko zmešamo s soljo in z mlekom. Jajčno maso zlijemo v ponev za palačinke na vroče maslo in rahlo popečemo. Po štirih minutah omleto obrnemo in popečemo še na drugi strani. Gobe porazdelimo po omleti, jo preganemo in serviramo na krožnik. Preden omleto ponudimo, jo potresemo s sesekljanim peteršiljem.

Dober tek.