Palačinka z regratom, slanino in bučnim oljem
Sestavine:
- 4 jajca sobne temperature
- 125 ml mleka
- 70 g moke
- šopek svežega peteršilja
- 10 g naribanega parmezana
- sol, poper, čili v kosmičih
- 125 g slanine
- regrat
- 25 g masla
Priprava:
Pečico segrejemo na 230°C. V litoželezno ponev ali ponev primerno za peko v pečici dodamo maslo ter jo postavimo v segreto pečico, da se maslo stopi.
Jajca razžvrkljamo, dodamo mleko in moko ter zmešamo. Mešanico je potrebno dobro zmešati, saj mora biti masa gladka brez grudic. V posodo stresemo nasekljan peteršilj, nariban parmezan in začimbe. S soljo ne pretiravamo, saj bo slanost dodala tudi popečena slanino, ki jo dodamo na vrh pečene palačinke.
Ko je maslo stopljeno v ponev pazljivo vlijemo maso ter pečemo dobrih 25 minut. Palačinka je pripravljena, ko dobi zlatorjavo obrobo in naraste.
V času, ko se palačinka peče, očistimo in osušimo regrat. Slanino narežemo na koščke in jo popečemo, da postane hrustljava. Na pečeno palačinko dodamo regrat in slanino ter pokapljamo z GEA BIO Štajersko prekmurskim bučnim oljem.
Recept je z nami delila: @sladkepetke
Dober tek!