Palačinka z regratom, slanino in bučnim oljem

0:40
1

Sestavine:

  • 4 jajca sobne temperature
  • 125 ml mleka
  • 70 g moke
  • šopek svežega peteršilja
  • 10 g naribanega parmezana
  • sol, poper, čili v kosmičih
  • 125 g slanine
  • regrat
  • 25 g masla

Priprava:

Pečico segrejemo na 230°C. V litoželezno ponev ali ponev primerno za peko v pečici dodamo maslo ter jo postavimo v segreto pečico, da se maslo stopi.

Jajca razžvrkljamo, dodamo mleko in moko ter zmešamo. Mešanico je potrebno dobro zmešati, saj mora biti masa gladka brez grudic. V posodo stresemo nasekljan peteršilj, nariban parmezan in začimbe. S soljo ne pretiravamo, saj bo slanost dodala tudi popečena slanino, ki jo dodamo na vrh pečene palačinke.

Ko je maslo stopljeno v ponev pazljivo vlijemo maso ter pečemo dobrih 25 minut. Palačinka je pripravljena, ko dobi zlatorjavo obrobo in naraste.

V času, ko se palačinka peče, očistimo in osušimo regrat. Slanino narežemo na koščke in jo popečemo, da postane hrustljava. Na pečeno palačinko dodamo regrat in slanino ter pokapljamo z GEA BIO Štajersko prekmurskim bučnim oljem.

Recept je z nami delila: @sladkepetke 

Dober tek!